"Billeder med en helt usædvanlig gennemslagskraft"..."en egenafklaret ro og en dristig udnyttelse af fladens muligheder"..."man mærker, at der ligger mange års kunstnergisk udfoldelse bag... At det før var keramik og nu maleri gør egentlig ingen forskel. Autoriteten i udtryksform er der ikke rokket ved."
Hanherreds Dagblad 29.06.96

Ofte er stemningen lys og venlig., af og til næsten eventyrlig med svævende engleagtige piger", leder tanken hen på Chagall eller på en moderne udgave af Jens Søndergård, .. dejlig grafisk effekt i de mange overmalinger og motivskabende rids"
Stifttidene 06.07.96

"Der er en levende glød i hendes billeder, og man tvinges til at gå på opdagelse i dem for at finde genkendelige elementer, tolke skikkelser og deres færd. Der er sagn og myter, oltid og evighed i hendes skildringer af manden og kvinden og deres for femtusinde siden"
Nordjyske Stiftstidene 13.08.02

"....Christine Præstgaads malerier . De fleste er i lette pastelfarver, hvor kunstneren med øvet hånd tegner og maler personer i stemningsfulde situationer, der beskrives sikkert med poetisk nerve."
Nordjyske Stiftstidene 17.07.03

"Fremhæves skal hendes serie, "Håbet"-fire mindre oliearbejder hvor hun virkelig behersker det figurative i samspil med de sarte pastelfarver. Alt i alt er Christina Præstgaards billeder alene et besøg værd.
Dagbladet 28.07.04

"Med Sisu og fint farvespil"
"....og der er virkelig grund til at dvæle ved Christina Præstgaards to store og to lidt mindre værker.
Alle sender de et lyst og aligevel farvemættet signal, hvor der som oftes er indbygget flere motiver og budskaber i hvert enkelt billede. Derfor er det vigtigt at give sig tid til at iagtage og iagtage , for så finder man talrige detaljer."
Dagbladet 17.01.08

"En opdagelsesrejse er det at studere disse malerier"
Kunstavisen februar 2009

"Med sin på en gang præcise og anelsesfulde konkrete og spontane malemåde er Crristina Præstgaard en klassisk dygtig, evig eksperiterende og vedkommende kunstner"
Tom Jørgensen i "101 kunstnere" PHS forlag 2011

Presseomtale

© Christina Præstgaard
Webmaster Jørgen Maaløv
aaaaaaaaaaaaiii